srijeda, 13. siječnja 2016.

Brzo gotovo, vrlo ukusno i može bit zamjena za kupovni kruh !



Sastojci
    1 manja kapula
    250 g glatkog bijelog brašna
    50 g griza/krupice
    1 vrećica kvasca
    1 žličica praška za pecivo
    3 žlice parmezana

 
 2 žlice začinskog bilja
    1 ravnija žličica soli
    170 ml tople vode
    4 žlice jogurta/kefira za premazivanje
    4 žlice parmezana za posipanje

 Priprema
    1.
    Kapulu sitno nasjeckajte i pomiješajte s ostalim suhim sastojcima. Zalijte sa 170 ml tople vode. Zamijesite glatko tijesto i ostavite da se diže na toplom dok ne naraste (ja sam stavila u lagano zagrijanu pećnicu da ubrzam proces).
    2.
    Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva (s ventilatorom na 160 stupnjeva).
    U tepsiju veličine cca 20x30 cm stavite masni papir te tijesto rastegnite i oblikujte u spljoštenu pogaču/kruh. Ako želite da ispadne deblje stavite u manju tepsiju, a ako želite da bude tanje stavite u veću.

 
 Izbockajte i stavite peć na srednju rešetku 15 minuti dok lagano ne dobije boju.
    3.
    Nakon 15 minuti izvadite iz pećnice, premažite jogurtom/kefirom i pospite parmezanom.
    4.
    Vratite u pećnicu i pecite još otprilike 15-20 minuti (do zlatnosmeđe boje).

Posluživanje
Možete jesti toplo ili hladno, samo ili s nečim :)
Mekano je i sutradan :)
Po želji kombinirajte začine, luk, kapulu, poriluk, šta god vam je draže :)

0 komentari:

Objavi komentar