srijeda, 20. srpnja 2016.

snicle u finom sosu...Jaoj, što je ovo ukusno


Sastojci
1 kg govedjih snicli sto tanje isjecenih(moze i od teletine ili svinjetine)
sol
biber
vegeta
5-6 kasika senfa
ulje za prziti
Sos


3 mlada luka
1 kasika brasna
2 case vode
ulje od przenja snicli
sol
biber

Priprema
1.
Tanko isjecene snicle istucati .
2.
Svaku zaciniti mjesavinom soli, vegete i bibera i na kraju svaku premazati sa malo senfa.
3.


Ostaviti da odstoje najmanje sat vremena ,a najbolje ih je ostaviti da prenoce u frizideru.
4.
Svaku sniclu preprziti sa obe strane na jakoj vatri oko dvije minute.
5.
Isprzene snicle poredati u vatrostanu zdjelu.
6.
Kada su sve snicle isprzene u ulje u kojem su se przile snicle staviti sitno sjeckani mladi luk i proprziti nekoliko minuta(ako je puno ulja ,jedan dio odstranite).
7.
Zatim dodati kasiku brasna i malo proprziti.Dodati sol, biber i vodu i neprestano mijesati na srednjoj teperaturi dok ne prokuha.Kada je prokuhalo kuhati jos koji minut i onda sos preliti preko snicli.
8.
Pokriti vatrostalnu alu folijom i kuhati u pecnici na 22 stepeni 45 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar