srijeda, 20. srpnja 2016.

AKO NISTE SPREMALI KROMPIR NA OVAJ NAČIN VRIJEME JE...


Sastojci 
1 kg krumpira
5-6 jaja
1-2 para domaćih kobasica
2 žlice ulje za prženje


5 dl kiselog vrhnja
Vegeta, sol i papar

Priprema
1.
Iako će vam ovaj recept biti zanimljiv pogledajte i ostale recepte na ovu temu:
http://www.coolinarika.com/recept/francuski-krumpir http://www.coolinarika.com/recept/701719 http://www.coolinarika.com/recept/712408
Obzirom da je riječ o krumpiru pogledajte i kako izgleda početak rasta ove gomoljaste biljke, snimljen u mojem vrtu, danas treći dan nakon nicanja iz zemlje.
2.
Skuhati krumpir u vodi ( ja kuham bez soli ), oguliti i narezati na ploške. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute. Skuhati jaja, oljuštiti ih i narezati na kolute
U nauljenu posudu za pečenje poslagati pola narezanog krumpira i posoliti ga.
3.


Na krumpir poslagati narezana jaja......
4.
....a zatim kobasice.
5.
Na kraju sve pokriti preostalim krumpirom,  posipati Vegetom, popapriti i posoliti.....
6.
......pa preliti kiselim vrhnjem.
7.
Zapeći u pećnici na temperaturi 0d 180° C 20 do 30 minuta dok sve lijepo ne zarumeni.

0 komentari:

Objavi komentar