srijeda, 20. srpnja 2016.

POHOVANA PILETINA....Moja djeca obozavaju piletinu pripremljenu na ovaj nacin.


Senf za razliku od majoneza ima  znatno manje kalorija! Jedna kašičica senfa sadrži svega 3 kcal. Ako volite pikantni senf osetićete bolje efekte nego kada koristite običan, jer na taj način ubrzavate svoj metabolizam, tako da telo sagori više masti u kraćem periodu. Glavni sastojak senfa je slačica (crna i bela), a one su nutritivno veoma vredne iako su male po veličini. Slačica sadrži selen, aminokiselinu – triptofan i omega tri masne kiseline, kao i mnoge minerale: fosfor, mangan, magnezijum, gvožđe, kalcijum i cink. Slačica  je sastojak koji pomaže u varenju povećavajući količinu pljuvačke koja se proizvodi prilikom jela. Sastojci ljutog senfa poput ljute paprike, takođe potpomažu sagorevanju masti, ubrzavajući metabolizam.  Senf nije magično sredstvo za skidanje kilograma, ali vas može postaviti na pravi put!


Belo pileće meso težine oko 800 gr isecite na tanke šnicle, najbolje se seku dok je meso polu-smznuto !
Ne lupajte ih kuhinjskim čekićem, jer belo meso nema žilica koje bi ga učinile tvrdim, samo ga blago nasolite i sa jedne strane bogato premažite senfom. Preporučujem Polimark senf, savršen je za ovakva jela
Zatim ga umotate u brašno, pa u umućena jaja (potrebna su 2 jaja) i na kraju u mešavinu prezli, vegete, paprike i malo kukuruznog griza.


Pržite na vrelom ulju dok korica ne porumeni, sa jedne, pa sa druge strane i obavezno ostavite da se nakon prženja malo ocede od ulja na papirnom ubrusu.
Služe se sa kriškom limuna, koju iscedite neposredno pred jelo po svakoj šnicli.
Prilog uvek može biti pire krompir ili pirinač!

0 komentari:

Objavi komentar