srijeda, 13. srpnja 2016.

odličan recept za ukusan ručak...ne postoji osoba koja ovo ne voli


Potrebno:
50 dag mljevenog mesa
70 dag ribanog krumpira
1 jaje
2 glavice luka
1 češanj češnjaka
vegeta, sol, papar, mljevena crvena paprika
Za beshamel:


70 g maslaca
2 žlice brašna
2,5 dl vrhnja za kuhanje
4-5 žlica mlijeka
4 dl vode

Priprema:
U većoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaje, ribani krumpir i luk te začiniti po ukusu. Dobro izmiješati rukom masu dok ne postane kompaktno.
Rukama raditi male pljeskavice koje treba ispržiti u većoj količini vrućeg ulja dok lijepo ne porumene. Masa je dosta mekana pa treba biti oprezan prilikom spuštanja u ulje, ali to tako treba biti, bez brige.


Za beshamel na maslacu kratko pržiti brašno, dodati mlijeko i vodu uz miješanje pjenjačom, miješati dok ne zakuha pa uliti i vrhnje za kuhanje. Začiniti po ukusu i kuhati nekoliko minuta do gustoće umaka.
Pečene đulbastije prebaciti u nauljenu vatrostalnu posudu ili lim za pečenje, pa preliti pripremljenim beshamel umakom. Po želji možete posipati ribanim sirom trapistom.
Peći sve skupa u pećnici na 200°C oko 30-tak min, dok ne postane lijepo zapečeno.
Poslužiti uz kuhanu ili pirjanu rižu ili neki drugi prilog po želji.

0 komentari:

Objavi komentar