Sastojci
6-7 komada krumpira
2-3 komada mrkve
10-ak komada šampinjona
1-2 tikvice
2-3 svježe paprike (može i sa zamrznutom)
3 žličice vegete
2 žličice mljevene crvene paprike
ulje po potrebi
Priprema
1.
Krumpir, šampinjone i mrkvu ogulite. Krumpir izrežite na 4-6 djelova, mrkvu na veličinu krumpira, a šampinjone na pola. Tikvice operite, prepolovite po dužini i isto ih narežite na četvrtinu. Papriku isto narežite na veće fete.
2.
Povrće stavite u duplu zemljenu posudu, sve izmješajte, povegetite i pospite mljeveneom crvenom paprikom. Pouljite , poklopite i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 250°C. Tako pecite nekih 40-ak minuta... zatim otklopite, malo promješajte i po volji zapecite bez poklopca nekih 15 minuta, ili ponovno poklopite i nastavite tako peći još 15 minuta.
Posluživanje
Ovo je nama najdaži krumpir, možete ga kombinirati i sa mesom tako da umarinirate meso, piletinu (na komade) ili svinjetinu isto u šniclama, pa po vrhu poslažete meso i stavite ga zajedno peći u pećnicu.
Omjeri su otprilike, vi možete povećati ili smanjiti...
U slast!!!
nedjelja, 26. lipnja 2016.
Krumpir kao ispod peke a iz pećnice...moram priznati da dugo nisam bolji krompir probala
10:56
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar