srijeda, 6. siječnja 2016.

LAGANA, OSVJEŽAVAJUĆA I NISKOKALORIČNA FRANCUSKA SALATA


Odličan i veoma ukusan recept originalne i lagane salate osvežavajućeg, neobičnog ukusa.
Priprema vam neće oduzeti puno vremena. Njeni sastojci su niskokalorični, i ovu salatu možemo svrstati u dijetalni obrok, ako upotrebimo posni majonez.


Za pripremu salate biće vam potrebno: 4 jabuke(poželjno kisele), 4 šargarepe, 8 barenih jaja, tvrdi sir, posni majonez i so po ukusu. Da bi francuska salata bila dobra, pamtite, Francuzi ne vole da dodaju previše majoneza.
Priprema:
Sve sastojke treba izrendati i zatim u slojevima staviti u činiju (ili veći tanjir)
1 sloj – jabuke
2 sloj – jaja
3 sloj – šargarepa


4 sloj- sir
Svaki sloj lagano premažite  majonezom, a završni sloj, koji prekriva salatu,  rendanim sirom.
Ostavite salatu da odstoji 2-3 sata, da se svi sastojci sjedine, i možete ga probati. Prijatno!
A ovako je pripremam za prazničnu trpezu:

0 komentari:

Objavi komentar