srijeda, 6. siječnja 2016.

ITALIJANSKI KOLAČ OD JABUKA


Sastojci 
Potrebno je:
4 jabuke
200 g brašna
140 g šećera
4 jaja

4 kašike marmelade
(miješana, od marelice, višanja, šipka ili druga)
200 ml slatke pavlake ili šlag pjena
1 kašičica soka od limuna

Priprema
1
Jabuke (koje bi trebalo da su približno iste veličine) ogulite, pa rasjecite na polovine i izvadite košpice. Stavite ih u pleh, obložen papirom za pečenje, pa u pećnici zagrijanoj na 180 C pecite oko 20 minuta. Pečene ostavite da se ohlade.
2
Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca sa malo soli umutite u čvrst snijeg, pa postepeno dodajte 140 g šećera i sok od limuna. Dobro umutite, dodajte jedno po jedno žumance, miksajući svo vrijeme. Na kraju dodajte i brašno.
3

Duguljastu modlu za kolače obložite folijom, pa na dno sipajte malo tijesta. Preko redajte jabuke-tako da su uspravno postavljene, jedna do druge.
4
Preko sipajte tijesto, tako da prelije jabuke. Peći na 180 C oko 40 minuta. Gotov kolač ostavite da se ohladi.
5
Ohlađen kolač, po vrhu, premažite marmeladom, pa dekorišite umućenim šlagom.
6
Ostavite u frižider, bar sat vremena, pa režite na parčad.

0 komentari:

Objavi komentar