četvrtak, 26. studenoga 2015.

NAJ PALAČINKE AKO NE PROBAŠ NEĆEŠ NI ZNATI


Nesto sto me odusevilo ...fantazija od palacinjaka,izvana hrskavi,a iznutra pjenasti...mmmm
Sastojci
kuhana sunka
tvrdi sir po vasem izboru
kiseli krastavci

kiselo vrhnje-pavlaka ili kajmak
majoneza
za pohovanje
jaja i krusne mrvice

Priprema
1.
sto sitnije isjeckaj sunku,sir i k.krastavce
2.
dodaj majonezu i vrhnje pa sve dobro sjedini
3.
fil premazi po sredini palacinke,preklopi krajeve sa strane i urolaj...
4.

smotane palacinke umaci u izmucena jaja i lagano ih uvaljaj u mrvice,ne pritisi nego lagano valjaj da dobijes ljepu koricu
5.
lagano peci na nizoj temperaturi da ti ne izgore...da dobiju finu boju,a iznutra da se stope..mmm
6.
nisam pisala recept za tjesto jer svaka od vas ima nacin na koji pravi palacinke..kolicinu fila isto tako odredite same jer i ja radim odokativno

0 komentari:

Objavi komentar