nedjelja, 11. listopada 2015.

LEDENA NUGATINA: Savršena torta za koju vam ne treba pećnica

ledena_nugatina_2
Riječima je teško dočarati finoću okusa ove torte. Jednostavno je savršena i od srca preporučujemo da probate!
Sastojci:

Za prvi sloj:

    70 g maslaca,
    100 g crne čokolade (70 % kakaa),
    1 dl mlijeka,
    150 g mljevenih lješnjaka,
    oko 150 g mljevenog integralnog keksa

Za drugi sloj:


    3 jaja,
    5 žlica šećera u prahu,
    2 vanilin šećera,
    150 g maslaca,
    1 dl vrhnja za šlag,
    100 g mljevenih lješnjaka

Treći sloj:

    4 dl vrhnja za šlag,
    200 g crne čokolade (70 % kakaa),
    30 g maslaca

Priprema:

Prvi sloj:
Maslac otopiti sa čokoladom i mlijekom, dodati lješnjake i keks. Dobro izmiješati da se sastojci sjedine.
Masu istresti na pladanj i rastanjiti, od nje formirati u podlogu torte.
Odložiti u frižider.

Drugi sloj:
Izmiksati žumanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Bjelanca posebno umutiti i dodati u žumanca pa staviti da se kuha na pari desetak minuta.
Zatim krem blago prohladiti, dodati maslac i izmiksati.
Umutiti vrhnje za šlag i dodati u krem.

Na kraju dodati mljevene lješnjake i lagano izmiješati.
Ovaj dio nanijeti na ohlađen prvi sloj i opet vratiti u frizider.

Treći sloj:
Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja, ali nikako ne dozvoliti da provri. Dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se čokolada sasvim otopi.
Krem ohladiti, dodati maslac i kratko izmiksati.
Ovaj dio nanijeti preko drugog sloja i opet odloziti u frižider.
Nakon 2-3 sata hlađenja torta je spremna za degustaciju.

Napomena:
– Umjesto lješnjaka mogu se staviti orasi ili bademi.
– Umjesto integralnog može i neki drugi mljeveni keks.
– U drugi sloj se može dodati i voće po izboru.
– Ako volite slađe, možete dodati i u podlogu )prvi sloj) nekoliko kašika šećera u prahu.
Izvor: mrkvcjln / Coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar