nedjelja, 11. listopada 2015.

CROCCANTELLA PIZZA MALO DRUGAČIJA PRIPREMA A UKUS VRHUNSKI SVE JE ODUŠEVILA...


Fina pizza za druzenja ,brzna i jednostavna u pripremi a atraktivna na stolu.Obicno se ova pizza servira uz nareske i sir sa maslinama i pecenim povrcem naravno o tome ovisi za koje cete se punjenje odluciti.Mozete je sluziti toplu ili hladnu tako da je narezete na stolu
 Sastojci
    Tijesto:
    250g Pšenično glatko brašno Podravka
    1/2kesice Kvasca instant Dolcela
    150ml tople vode

    vrh žličice soli
    Nadjev po želji
    150g mozzarelle
    1žlica maslinovo ulje
    malo krupne soli

Priprema
    1.
    Tijesto:
    U zdjelu stavite toplu vodu ,secer i kvasac promijesajte RUKOM da se malo zapijeni i sve otopi ,odlizite par minuta sa strane.
    U dublju posudu prosijte brasno sa solju pa dodajte smjesu sa kvascem.
    Snazno mijesajte tijesto dok ne dobijete glatko tijesto ,poklopite i ostavite na toplom da poveca volumen.

    Tijesto podijelite u dvije kugle .Razvaljajte prvu kuglu u krug stavite na papir za pecenje.
    2.
    Stavite nadjev koji ste izabrali ,sunka,narezane kobasice i sl i na vrh naravno mozzarella.Osim mesnih nadjeva mozete je nadjenuti samo s mozzareloom pokapano sa malo maslinovog ulja ,gljivama i sl.sve ovisi o tome sto cete uz nju servirati ili cete je jesti samu.
    3.
    Ostrim nozem narezite pizzu na kocke ,pazite samogornji poklopac.
    4.
    Zagrijte pecnicu na 180C
    Pecite dok ne dobije finu boju nakon odprilike 15 min.premazite je maslinovim uljem i pospite sa solju/lagano ,ostavite do zeljene boje.

0 komentari:

Objavi komentar