ponedjeljak, 26. listopada 2015.

GRČKI KOLAČ ALI OVO NIJE OBIČNI GRČKI KOLAČ POTPUNO DRUGAČIJI ALI I MNOGO UKUSNIJI


Sastojci
biskvit
4 jaja
25 dag šećera
1,5 dcl ulja
1,5 dcl vode
26 dag brašna
krema
6 dag šećera u prahu
5 dag brašna
2 dcl jake kave
5 žumanjaka
18,5 dag maslaca
šaum

5 bjelanjaka
15 žlica,jedna žlica soka od limuna šećera u prahu
čokoladna glazura
30 dag čokolade
malo vode
3 žlica šećera
10 dag maslaca

Priprema
1.
Prvo skuhati kremu:šećer u prahu i brašno pomiješati sa malo kave ,dobro razmutiti i dodati  jedan po jedan žumanjak i ostatak kave.Kuhaj da postane gusto.U ohlađeno dodaj maslac.
2.
Bjelanjke umutiti pjenasto sa šećerom i u njih dodavati jedan po jedan žumanjak,ulje,vodu i brašno.Peći u tepsiji,namašćenoj i pobrašnjenoj (20-33)na 180  C  25- 30 min.
3.
Za šaum bjelanjke izmješati sa šećerom u prahu i zlicom soka od limuna, izlupati ih na pari ili ako imate neki svoj način za šaum.
4.

Ohlađeni biskvit prerezati po pola ,prvu polovicu premazati kremom poklopito drugom polovicom i zatim izrezati na kocke.Meni je ispalo 4×7  komada. Šaum natrpajte u plastičnu vrećicu i odrežite joj vrh  ,istisnite šaum na svaku kocku,ima ga dovoljno.
5.
Na kraju sve prelij čokoladnom glazurom.Čokoladu,malo vode i šećer rastopiti i uz miješanje malo prokuhaj da se sve dobro sjedini,maknuti s vatre i dodati maslac izmiješati,malo ohladiti  staviti kolač na rešetkastu žlicu i preljevati čokoladom.
Posluživanje
pričekati da se čokolada stisne,može i u hladnjaku!!!

0 komentari:

Objavi komentar