četvrtak, 12. svibnja 2016.

BRZA PICA SA JOGURTOM BEZ ČEKANJA DA TIJESTO NARASTE...SVE SE ODNAH RADI


Sastojci  
200 g glatkog brašna tip 550
1 prašak za pecivo (iliti 3 pune žličice)
1/2 žličice soli
150 g čvrstog jogurta
5 velikih žlica ulja npr. suncokretovog
umak
30 g koncentrata rajčice
1 žlica vole
1 žlica ulja


1 žličica suhog origana ili mediteranskih začina
1/4 žličice soli
1/4 žličice slatke crvene mljevene paprike (ili ljute)
mljeveni papar
nadjev
200 g tikvica
150 g svježe crvene paprike
2 mlada luka
125 g mozzarelle (1 kuglica)
sol, biber

Priprema
1.
Narežite oprano povrće: tikvice i mladi luk na kolutiće, papriku na veće komadiće, a mozzarellu natrgajte. Zagrijte pećnicu na 200°C. Paprirom za pečenje obložite lim za pečenje.
2.


Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke pa spiralnim nastavcima, prvo najmanjim, a zatim najvećim stupnjem, napravite glatko tijesto. Lagano pobrašnite tijesto, formirajte kuglu pa razvucite valjkom pizzu promjera 30-ak cm, možete i više ako želite tanju pizzu.
3.
Za umak pomiješajte sve sastojke pa namažite po tijestu ostavljajući rub od 1 cm prazan. Stavite nadjev pa pecite oko 25 minuta.
Posluživanje
Recept je od Dr. Oetker. Najbolja je još topla.
Ja sam stavljala pasiranu rajčicu i nadjev sa šunkom, čajnom, kiselim vrhnjem i svježim sirom te maslinama. Frižider je ostao prazan

0 komentari:

Objavi komentar