srijeda, 17. veljače 2016.

PERFEKTNO KUHANA JAJA ZA DORUČAK JEDNOSTAVAN TRIK KOJI MORA USPETI....


Sastojci 
3 kasike soli
185 ml sirceta
4.5 l vode


24 jajeta

Priprema
1.
U vecu serpu pomesati so, sirce, vodu i pustiti da provri.
2.
Dodati jedno po jedno jaje sa resetkastom kasikom, pazljivo da ih ne polupate. Smanjiti temperaturu na vrlo blago kuvanje i kuvati 14, pazite 14 minuta.
3.
Kuvana jaja izvaditi iz vrele vode i staviti ih u LEDENU vodu, ili pustiti da hladna voda ide preko njih, hladiti ih 15 minuta.
4.
Pre spustanja jaja u vrelu vodu, oprati ih i ostaviti oko pola sata na sobnoj temperaturi, jer staviti hladna jaja u vrelu vodu popucace vam, zbog velike razlike u temperaturi.
5.


Ako zagrevate jaja zajedno sa vodom, kuvati ih tacno 5, ali 5 minuta i odmah ih hladite sa LEDENOM vodom, dobicete isto ovako lepo kuvana jaja.
Posluživanje
Ovakvim postupkom cete dobiti perfektno kuvana jaja, koja ce se mnogo lako oljustiti, bez da ostetite jaje i necete imati onaj zeleni krug oko zumanca.
Ako vam neko jaje pukne, nije do ove metode kuvanja nego u zavisnosti od opne jajeta.

0 komentari:

Objavi komentar