POTREBNO:
1 pileća prsa
2 batka
prsohvat češnjaka u granulama
prstohvat ružmarina i majčine dušice
1 dl bijelog vina
1 dl vode
Za marinadu: 5 žlica soja umaka, 3 žlice meda, sok od 2 limuna
PRIPREMA:
Piletina marinirana u soja umaku, medu i limunuMeso narezati na odreske, posipati češnjakom sa svih strana pa zaliti marinadom koju ste pripremili od soja umaka, meda i limunovog soka. Poklopiti i pustiti da ostoji ili preko noći ili bar 3 sata uz barem 3 okretanja mesa tijekom mariniranja.
Meso izvaditi iz marinade i lagano ga ocijediti, pa pržiti na malo ulja na tavici sa obje strane. Doliti vino i vodu, dodati ružmarin i majčinu dušicu. Kada meso opet ostane ‘na suhom’, doliti ostatak marinade, pa na laganoj vatrici kuhati dok se umak ne reducira. Ako želite gušći karameliziran umak koji će i mesu dati posebno lijep ‘karamel’ izgled i okus pustite da ispari skoro do kraja, a ako želite nešto rijeđi umak, tada ga skinite s vatrice ranije.
Jelo poslužiti uz pirjanu rižu s tikvicama i salatu.
Dobar tek!
0 komentari:
Objavi komentar