petak, 1. siječnja 2016.

NOVA MILKA TORTA


Sastojci:
Korica:
3 x 5 belanaca
3 x 5 supenih kašika šećera (3 x 100 gr)
3 x 5 supenih kašika sitno mlevenih oraha (3 x 100 gr)
3 x 2 supene kašike brašna (3 x 50 gr).
Fil:

15 žumanca
15 supenih kašika šećera (300 gr)
3 kesice pudinga od vanile
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu
1,3 l svežeg mleka

300 gr karamel bombona
200 gr bele Milka čokolade
200 gr Milka čokolade sa seckanim lešnikom
200 gr šlag pene
300 ml kisele vode.
Priprema:

Pripremiti tri iste korice. Za pripremu jedne korice umutiti 5 belanca. U čvrst šam dodati šećer i mutiti dok se šećer ne istopi. Dodati mlevene orahe i brašno. Kašikom promešati dok se masa ne sjedini. Smesu sipati u četvrtasti pleh na pek papir. Koricu peći 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C. Pečene korice izvaditi iz pleha i prekriti krpom.
Torta nad tortama 5 Torta nad tortama 6Torta nad tortama 7 Torta nad tortama 8Torta nad tortama 9
Kada se korice ispeku pripremiti preliv. Staviti 300 ml mleka u šerpicu da se kuva. U vrelo mleko dodavati karamel bombone i mešati kašikom dok se bombone ne istope.
Vrućim prelivom preliti sve tri korice i ostaviti ih da odstoje najmanje 10 sati.
Za pripremu fila, u šerpu sipati 900 ml mleka i kuvati na tihoj vatri.

U drugoj činiji umutiti žumanca i šećer. Dodati puding od vanile i 100 ml mleka. Sve to umutiti mikserom i postepeno sipati u vrelo mleko uz neprestano mešanje žicom. Fil kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
U činiju staviti margarin i šećer u prahu. Penasto umutiti mikserom. U margarin dodavati ohlađen fil i mutiti mikserom.
Fil podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo narendati belu čokoladu a u drugi čokoladu sa lešnikom.
Promešati kašikom dok se masa ne sjedini.
Umutiti šlag penu sa kiselom vodom.
Jednu koricu staviti na poslužavnik i premazati je filom sa belom čokoladom a zatim i filom sa čokoladom sa lešnicima.
Postupak ponoviti za sve tri korice. Celu tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji.
Tortu staviti u frižider da se ohladi. Ohlađenu tortu iseći na parčiće i služiti.
Prijatno.

0 komentari:

Objavi komentar