utorak, 12. siječnja 2016.

MAMINA OBLATNA SA GRIZOM ove je moja omiljena oblanda, obozavam griz i zato sto je mamina! Moja Mama nije neki veliki majstor za kolace ali ono sto zna da pravi, pravi savrseno


Sastojci
1 velika solja za caj mleka
20 kasika secera
2 kocke cokolade za kuvanje
8 kasika griza

1 maragrin (250g)
1 manje pakovanje oblande

Priprema
1.
prokuvati mleko, secer i cokoladu, dok se sve lepo rastopi onda u to mleko dodati griz i kuvati dok ne zgusne
2.
u vrucu griz-smesu dodati na komade seckan margarin i dobro mesati
3.

smesu ostaviti da se ohladi, samo toliko da je jos mlaka
4.
griz smesu podeliti na 4 jednaka dela i filovati oblandu (rubicastu stranu), dobro pritisnuti i staviti nesto tesko na nju i tako ostavite je do sutra dan
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar