srijeda, 13. siječnja 2016.

Još nikada nisam jela ljepšu i sočniju piletinu od ove.


Sastojci  
Za marinadu:
800 g pilećih bataka
1 žličica naribane korice limuna
2 žlice limunova soka
½ žličice naribanog đumbira
3 češnja češnjaka
1 žlica narezanog ružmarina


1 žličica Senfa estragon Podravka
Za umak:
5 žlica maslinova ulja
175 ml vode
2 žličice Gussnela Dolcela
100 ml bijelog vina
2 žličice Vegete Natur
papar

Priprema
1.
Batke operite pa im ogulite kožicu i stavite ih u posudu.
2.
Zajedno pomiješajte koricu i sok limuna, đumbir, protisnuti češnjak, ružmarin i senf, pa sve izmiješajte s piletinom. Piletinu ostavite da odstoji u hladnjaku najmanje pola sata.
3.
U tavu stavite maslinovo ulje, zagrijte ga, dodajte mariniranu piletinu i popecite je na veoma laganoj vatri dok ne porumeni.
4.


U posudu u kojoj ste marinirali piletinu ulijte vodu u kojoj ste prethodno dobro razmutili Gussnel, dolijte vino i dodajte Vegetu Natur, popaprite, promiješajte i prelijte preko popečene piletine.
5.
Pustite da umak provrije na jačoj vatri pa je onda smanjite na minimum, poklopite i ostavite sve da se lagano pirja 20-ak minuta. Piletina će se nakon toga odvajati od kostiju, a umak ugustiti.
Posluživanje
Piletinu prelijte s umakom od vina i poslužite uz pire krumpir ili rižu i zelenu salatu.
Savjet
Ovako pripremljenu piletinu možete čuvati do tri dana u hladnjaku na +4°C, u prikladnoj posudi s poklopcem.

0 komentari:

Objavi komentar