Prava poslastica s lješnjacima i nutellom... s pravom nosi naziv kraljevski!
Sastojci
Biskvit:
25 dkg lješnjaka
7 bjelanjaka
20 dkg šećera
Krema:
7 žumanjaka
20 dkg šećera
2 pudinga vanilija
7 dcl mlijeka
1 margarin
Priprema
1.
Lješnjake popržiti na tavi i samljeti na krupniji dio mlina. Napraviti snijeg od bjelanjaka, postupno dodavati šećer i na kraju dodati lješnjake. Na papir za pečenje staviti smjesu od bjelanjaka i lješnjaka zatim staviti peći na 150° C da se suši oko 1 h i kad je gotovo pustiti da se ohladi.
Smjesi od 7 žumanjaka i šećera dodati 2 pudinga od vanilije. Skuhati sve skupa u 7 dcl mlijeka, pustiti da se ohladi i dodati margarin.
Kad je biskvit ohlađen namazati ga nutellom i poslagati petit kekse koje prethodno treba namočiti u mlijeko. Na kekse staviti kremu i na kraju ukrasiti šlagom.
petak, 30. listopada 2015.
KRALJEVSKI KOLAČ SA NUTELOM
14:10
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar