Sastojci
smjesa za halvu
0,5 l ulja
100 g secera
0,5 kg brasna
zaljev za halvu (agda)
1 l vode
1 kg secera
Priprema
1.
Masnocu ugrijati, dodavati brasno uz stalno mijesanje.
2.
Mijesati na vatri sve dok ne potamni do boje ljesnika.
3.
Skinuti sa vatre i dodati secer, umijesati.
4.
Zaliti agdom koja je prethodno skuhana.
5.
Agda se nemora ukuhavati kao npr.za bakave.
6.
Dobro umijesati i ostaviti da se hladi.
7.
Oblikovati po zelji
Posluživanje
Pri serviranju halva se moze posuti kokosovim brasnom ili orasima.
nedjelja, 18. listopada 2015.
HALVA STARA BOSANSKA POSLASTICA NA VAŠEM STOLU ZA 20 MINUTA
12:34
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar