subota, 3. rujna 2016.

PRIJEDLOG ZA UKUSAN NEDELJNI RUČAK KOJI ĆE ZADOVOLJITI SVE APETITE


Sastojci:
300 g tikvica
50 g sira (ja sam stavila Edamac)
začini: sol, papar


100 g glatkog brašna
2 jaja
kiselo vrhnje (i malo soli - kao prilog uz popečke)
ulje (za prženje popečaka)
mlijeko (prema potrebi)
Prijedlog za nedjeljni recept

Priprema:
Tikvice operite, ogulite i naribajte. Sir također naribajte na trakice. U zdjelu stavite naribane tikvice i sir te dodajte jaja, brašno, sol i papar. Brašna stavite oko 100 grama i sve zajedno pomiješajte dobro da dobijete kompaktnu smjesu.
Prema potrebi, ako je smjesa prerijetka dodajte još brašna a ako je smjesa pregusta možete dodati malo mlijeka da razrijedite smjesu. Tako pripremljenu smjesu ostavite da odstoji nekih 10 minuta.


Prijedlog za nedjeljni recept
Nakon što smjesa odstoji, možete početi s prženjem popečaka. U veću tavicu ulijte ulje i stavite na vatru da se zagrije. Popečke pržite u vrućem ulju i oblikujte ih žlicom pa jedan po jedan stavljajte na ulje i pecite, turu po turu dok ne potrošite svu smjesu. Meni je odjednom stalo u tavicu po 5 do 7 popečaka. Kod pečenja, okrečite popečke da se ravnomjerno ispeku s obje strane i peku se svega koju minutu, tj. sve dok ne porumene. Pečene popečke vadite na papir da uklonite višak masnoće.

0 komentari:

Objavi komentar