nedjelja, 18. rujna 2016.

PILEĆI PAPRIKAŠ SA PUNO POVRĆA...OVO MI JE JEDNO OD DRAŽIH JELA


Sastojci 
1 salica (200ml) riza ( za rizoto) (nekuhana)
3 crvena svjeza paprika
1 balancana/patlidzan
400g pileca prsa ili mijesano meso
2 luk
4 cesnjak


400g nasjeckane rajcice - pelati
200ml bijelo vino
3 zlice secer
maslinovo ulje
Zacini
1 zlica koncentrirana rajcica
1 chili papricia ( ako nadete Habanero bi bila super)
1 i pol zlica slatka mljevena paprika
1 kocka za juhu (pileca) ili domaca juha
1 zlicica chili ljuskice ili u prahu ( moze i cayenne)
4 zlice persin
papar

Priprema
1.
Na ulju prziti luk i papriku narezanu na male komadice oko 7 minuta. Zatim dodati pilece meso narezano na male komade i patlidzan kojeg ste ogulili i narezali na male kocke i sve poprziti oko 3 minute. Na kraju dodati nasjeckan cesnjak i poprziti jos 1 minutu.


2.
Zalilti sa bijelim vinom i vrucom vodom (400ml) u kojoj ste otopili kocku za juhu. Umijesati pelate. Dodati pola persina, slatku mljevenu papriku, chili papricicu u komadu, chili u prahu, koncentriranu rajcicu i secer. Promijesati i kuhati na srednjoj temperaturi oko 30 minuta ili dok riza potpuno omeksa.
3.
Rizu oprati i staviti kuhati u osoljenoj vodi. kad je na pola kuhano, prebaciti u lonac. Rizu mozete dodati direktno u paprikas da se kuha zajedno sa povrcem i mesom, ali trajati ce mnogo duze, zato preporucujem skuhati na pola pa onda dodati u paprikas.
4.
5 minuta prije zavrsetka kuhanja, umijesajte drugu plovinu nasjeckanog persina i popapriti.

0 komentari:

Objavi komentar