petak, 16. rujna 2016.

PAPRIKE U OVOJ KOMBINACIJI MORATE PROBATI...MORAM PRIZNATI DA DUGO NIŠTA LJEPŠE NISAM PROBALA


Sastojci
7 -10 kom crvene roga paprike (pečene)
500 ml Milerama
1 veliki ABC krem sir


2 glavice češnjaka
1 vrećica želatine u prahu (10 g) ili 1/2 Želatina FIX vrećice od Dr.Oetketa
sol, papar

Priprema
1.
Ispeći dan ranije crvenu roga papriku, neka malo odstoji pod krpom da se bolje može očistiti od kožice te ju očišćenu ostaviti do sutradan u velikoj cjediljki da još pusti svoga soka.
Sljedeći dan češnjak zamotati u alu-foliju i peći 40-tak minuta na 180 C, oguliti ljuske još dok je topli i zgnječiti ga vilicom.
Crvenu papriku podjednakih veličina na trake složiti na tacnu.


Ako se radi sa želatinom u prahu onda je u 3 žlice vode namočiti u šalicu i nakon 10-tak min u vodenoj kupelji lagano rastopiti a ako se radi sa Želatina FIX od Dr.Oetkera tada ništa močiti već direktno u sirnu kremu sipati i miksati (ja sam radila i jednu i drugu varijantu, obje su super!).
Izmiksati Mileram, ABC sir, češnjak, posoliti i popapriti po želji te na kraju staviti rastopljenu mlaku želatinu  ili  Želatinu FIX.
Duguljasti kalup (moj je d 24 X š 10 x v 7 cm) obložiti sa prozirnom folijom (duplo) tako da folija viri van kalupa sa svih strana.
Složiti papriku prvo na dno a zatim po stijenkama kalupa i neka malo viri preko njega (vidi slikicu!!), na to staviti smjesu od sira, prevrnuti one viškove paprike na sir i još pokriti sa par trakica paprike.
Onim viškom prozirne folije što je virio van kalupa lagano poklopiti sa jedne i druge strane i staviti u frižider da se dobro ohladi.
Ovo je najbolje napraviti dan ranije.
Neposredno prije serviranja preokrenuti na duguljasti tanjur, lagano dignuti kalup i odstraniti foliju. Ukrasiti okolo po želji npr. malo maslinama i listićima peršina ili bosiljka.
Ako se ima pečena paprika u zamrzivaču posao se duplo smanjio...tako ja radim...:-))

0 komentari:

Objavi komentar