utorak, 13. rujna 2016.

NAJUKUSNIJI KOLAČ SA PJENASTOM KREMOM


 Sastojci     biskvit:     5 žumanaca     240 g šećera     3 kašike kakaa     150 ml ulja     200 g brašna     1 prašak za pecivo     1 vanilin šećer     250 ml mlijeka       krema:     6 bjelanaca     10 kašika šećera     1 vanilin šećer     prstohvat soli     2 pune kašike gustina     i još:  


300 ml vrhnja za šlag     160 g čokolade za kuhanje Priprema     1.     Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodati ulje, kakao i brašno, pomiješano sa praškom za pecivo. Dobro umutiti, pa sipati mlijeko (miksati svo vrijeme)! Sipati smjesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200 C, oko 25 minuta.     2.       Umutiti bjelanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer.


Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta)! Zatim u snijeg dodati gustin.Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće "pasti" već nakon par sati. Izmiksati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.


0 komentari:

Objavi komentar