petak, 19. kolovoza 2016.

Vitaminski džem (cvekla, jabuka, šargarepa i limun)


Sastojci:
500 g cvekle
500 g šargarepe
500 g jabuka


500 g limuna – sok
50 g šećera
100 ml vode

Priprema
Cveklu, šargarepu i jabuke skuhati pa zatim izmiksati, pa dodati sok od pola kg limuna. Šećer i vodu kuvati 5 minuta, pa dodati izmiksano voće i povrće. Kuvati 20 minuta uz povremeno skidanje pjene.


Kad je džem gotov malo sipati na tacnu i provjeriti gustinu.
Vruć džem sipati u sterilisane tegle, hermetički zatvoriti i okrenuti naopako. Ostaviti da se džem ohladi.
Divan ukus, uvjerite se i sami.
Prvi put pravim ovaj džem i toplo ga preporučujem. Može se praviti u svako doba godine. Idealan je za palačinke. Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar