srijeda, 24. kolovoza 2016.

TIJESTO ZA PALAČINKE I PRIPREMA MOJA SAVRŠENA KOMBINACIJA...


Sastojci:
Mlijeko
2 jaja
Glatko brašno


Maslac
Žličica praška za pecivo
Malo cimeta
Vanilin šećer
Nutella

Postupak:
Žlicu maslaca otopite na laganoj vatri. Žumanjke odvojite od bjelanjaka, pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke izmiksajte s brašnom, pecilnim, maslacem, cimetom i vanilin šećerom u tijesto gušće no za “obične” palačinke, pa zatim žlicom nježno dodajte snijeg i pažljivo izmiješajte. Tijesto bi i dalje trebalo biti nešto gušće no za obične palačinke.


Ugrijte tavu na srednje jakom plamenu (slabijem no za “obične” palačinke”) pa žlicu po žlicu tijesta stavljajte na tavu. U sredinu stavite žličicu Nutelle, a zatim je prekrijte još jednim slojem tijesta. Kada se na površini palačinke počnu pojavljivati mjehurići, okrenite je na drugu stranu i pecite još minutu do dvije, ovisno o veličini.
Ako ove palačinke radite prvi put, bit će vam lakše početi s manjim palačinkama kojima ćete lakše manipulirati. Idealno bi bilo koristiti tavu za palačinke kojoj nije potrebno dodavati ulje.

0 komentari:

Objavi komentar