nedjelja, 21. kolovoza 2016.

PO MOM UKUSU OVO JE NAJLJEŠI ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE NE PEČE


Sastojci
pakiranje rozen kora
KREMA
1,5 L mlijeka
2 pudinga od čokolade
200 g šećera
4 žlice brašna
2 žlice gustina


300g čokolade za kuhanje
250g mliječne Milka čokolade
3 paketića vanil šećera
200g maslaca ili margarina
GLAZURA
50 g maslaca ili margarina
50 g mliječne Milka čokolčade
1 dcl slatkog vrhnja

Priprema
Zagrijati litru mlijeka dok ne provri, i u njega umiješati u preostalih pola litre umješan puding, brašno , gustin i šećer.
2.
Kad je krema kuhana maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Prvo mijesati kuhačom dok se čokolada ne otopi a zatim par minuta mikserom.


3.
Preliti ju u posudu u kojoj će se hladiti i prekriti prijanjajućom folijom.
4.
Izraditi margarin s vanil šećerom i dodati ohlađenu kremu.
5.
Premazati rozen kore i staviti na hlađene na par sati, kad se ohladi preliti glazurom od čokolade, maslaca i slatkog vrhnja otopljenim na pari .

0 komentari:

Objavi komentar