utorak, 16. kolovoza 2016.

NE DA JE DOBAR NEGO SAVRŠEN RUČAK ZA MANJE OD POLA SATA


Sastojci
Tijesto
– 1 pakovanje korica za rozen tortu
Fil
– 500 gr feta sira
– 150 gr soft margarina
– 100 gr krem sira


– 200 gr kisele pavlake
– 3 supene kasike ajvara
– 500 gr sunke seckane sa kockice

Za ukrasavanje
– 100 gr (po zelji vise) majoneza
– 100 gr renanog tvrdjeg sira tipa ementaler, trapist, gauda…
– 1 bareno rendano zumance

Priprema
Dobro izgnjeciti feta sir, dodati pavlaku, margarin, krem sir i dobro ujednaciti smesu. Dodati sitno seckanu sunku.


Fil podeliti na dva dela i u jedan ubaciti ajvar.
Kore filovati naizmenicno crvenim pa belim filom tako da se dobiju crveni i beli slojevi.
Zadnja kora se ne filuje.
Sve staviti u frizider na nekoliko sati, najbolje preko noci.
Sutradan opkrojiti krajeve i premazati majonezom. Ukrasiti rendanim sirom i zumancetom

0 komentari:

Objavi komentar