petak, 19. kolovoza 2016.

najbrži ručak od jednostavnih sastojaka...mafini sa tikvicama


Sastojci
1 veća ili 2 manje tikvice
malo soli
2 jajeta
1 prašak za pecivo


180 ml jogurta
4 kašike ulja
2 čaše od jogurta oštrog brašna

Priprema
1.
Oljuštiti tikvice, narendati ih, posoliti i ostaviti ih 10 minuta.
Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.
Umutiti jaja s jogurtom, brašnom i uljem i dodati tikvice, ne cediti ih, sve dobro sjediniti i puniti kalupe za mafine.
Ovo je količina za 12 mafina.
Peći ih 30 minuta na 200 stepeni.


2.
Ko voli može dodati u smesu i malo začinskoh bilja i parmezana.
3.
Ako vam je tikvica veća i ima semenke, obavezno taj srednji deo odstraniti, narendati je i nju morate dobro iscediti da ne bi vlaga tokom pečenja napravila u sredini lepljivo testo. Nikakvo duže pečenje neće uspeti da osuši i ispeče tu gnjecavu sredinu.
4.
U integralnoj verziji: mešavina speltinog, ovsenog i heljdinog brašna.

0 komentari:

Objavi komentar