subota, 6. kolovoza 2016.

LJETNA PITA OD POVRĆA...MENI SE OVAJ RECEPT POSEBNO DOPAO


Sastojci
Tijesto
250 g brašna
1/2 žličice soli
130 g maslaca
1 jaje
3 žlice mlijeka
Nadjev
1 žuta paprika
1 crvena paprika

150 g brokule
150 g tikvica
150 g patlidžana
100 g šampinjona
1 luk
1 češanj češnjaka
3 jaja
300 g jogurta
2 žlice brašna
sol
papar
1/2 žličice curry praha
na vrh noža čilija u prahu

Priprema
1.
U zdjeli pomiješati brašno i sol. Narezati hladan maslac na kockice pa ga utrljati u brašno sve dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
Dodati  mlijeko i jaje i zamijesiti u glatko i elastično tijesto.
Omotati ga prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku 1 sat.
Tijesto razvaljati i obložiti njime kalup za pite 20x30cm, tako da pokrijete dno i stranice.
Izbosti dno vilicom i peći na 200°C 10-15 minuta.

2.
Očistiti paprike, oprati ih i narezati ih na veće kocke, isto napraviti sa tikvicama, patliđanima i šampinjonima. Brokulu podijeliti u cvjetiće, obariti ih 3 minute u slanoj vodi  i uroniti kratko u ledenu vodu.
3
Nasjeckati luk i češnjak i prodinstati na maslinovom ulju.
Dodati povrće i dinstati jos desetak minuta. Maknuti s vatre i prohladiti.
4.
Pomiješati jogurt s jajem i brašnom, dodati sol, papar, čili i curry.
5.
Rasporediti povrće po pečenom tijestu, pokriti smjesom jaja i  jogurta.
6.
Peći na 200°C (180°C na vrući zrak) 30 – 40 minuta.
Poslužiti toplo.

0 komentari:

Objavi komentar