Sastojci:
1 manja glavica luka
1 kašika ulja (ne mora)
1/2 kašičice aleve paprike
500 gr krompira
2-3 dl vode
1 kašika ajvara
1 kašika paradajz - pirea (iz tube)
1 lovorov list
po ukusu soli i bibera
1 kašičica sušenog mlevenog povrća (dodatka jelima)
Priprema:
U luk ubaciti lovorov list pa ih izdinstati na ulju (može i samo na vodi) da luk omekne i promeni boju.
Sipati alevu papriku, promešati i ubaciti krompir sečen na kocke ili kriške.
Dodati ajvar, paradajz pire i sušeno mleveno povrće.
Sve naliti vodom i kuvati dok krompir ne omekne. Pred kraj posoliti i pobiberiti.
Topao paprikaš sipati u činije i poslužiti uz sezonsku salatu. Uz ovaj paprikaš meni odlično idu vege ćufte ili kupovne vege kobasice od sejtana i soje, a može i neki dobar sir..
Ako luk dinstate na vodi, dobićete jelo pogodno za dane kada se posti na vodi. U tom slučaju uz jelo jesti samo salatu, meni najbolje idu kiseli krastavci, zelena salata ili salata od svežeg slatkog kupusa..
0 komentari:
Objavi komentar