četvrtak, 18. kolovoza 2016.

Imate želučanih problema?OVIM ĆETE GA PREPORODITI!


Patite li od stalnih problema sa želucem, akutnog ili kroničnog gastritisa?
Želite li prirodno izliječiti ovu bolest?
Priroda, kao i uvijek, nudi najbolje rješenje.
Što je gastritis
Gastritis je upala sluznice želuca koju može uzrokovati prekomjerno nakupljanje žuči, lijekovi, autoimune bolesti, nepravilna prehrana, pretjerano konzumiranje alkohola i mnogi drugi faktori.
Najčešći su uzroci stres i bakterija Helicobacter pylori.
To je bolest koju je teže dijagnosticirati, a najčešći simptomi su bol u želucu, žgaravica, gubitak apetita, mučnina, povraćanje i tamna stolica.


Najbolji prirodni lijek za gastritis
Iđirot
Iđirot je domaća biljka koja pomaže u suzbijanju Helicobacter pylori.
Prvenstveno se koristi kod gastrointestinalnih problema – kod katara želuca ili crijeva, dugo­trajnih želučanih slabosti, pomanjkanja teka, pojave vrenja u želucu i kod tromosti želučanih mišića.
Čaj od iđirota pripremite močenjem u hladnoj vodi tijekom osam sati.
Alternativno, prelijte vrućom vodom i ostavite pet minuta. Upotrijebite jednu čajnu žličicu podanka na šalicu vode. Pijte tri puta na dan.
Također, možete ga uzimati u obliku tinkture (25 kapi triput na dan), ili tri do pet grama praška korijena triput na dan.
Ne smije se koristiti kod proljeva.
Prehrana kod gastritisa
Liječenje gastritisa počinje s promjenom prehrane, koja može donijeti trajno izlječenje.
Preporučuje se lagana vegetarijanska, kuhana ili sirova prehrana bez teških i masnih namirnica.


Kod gastritisa svaki organizam reagira drukčije, pa neke od uobičajeno dopuštenih namirnica mogu biti iritirajuće.
Kada pronađete najbolju dijetu za sebe, postupno možete uvoditi i druge namirnice, pa ćete vidjeti što vam odgovara.
Što izbjegavati kod gastritisa?
Meso, mesne prerađevine i namirnice životinjskog podrijetla (mliječne proizvode i jaja)
Brzu hranu (grickalice, konzerve, industrijske umake, instant juhe i slično)
Proizvode od bijelog brašna
Životinjske masti, rafinirana ulja i margarin
Alkohol, cigarete i kofein
Smjernice za dijetu
Jedite manje obroke više puta na dan.
U svaki obrok uvedite lisnato gorkasto zeleno povrće.
Pijte filtriranu ili izvorsku vodu.
Koristite hladno prešana biljna ulja, posebno maslinovo i laneno.
Soja, leća i grah neka vam budu izvori bjelančevina.
Uvrstite u jelovnik probiotike koji sadrže kulture Lactobacillus acidophilus.
Jedite hranu koja sprječava rast Helicobacter pylori (luk, češnjak, jabuke, celer, brusnice, alfa alfa).

0 komentari:

Objavi komentar