ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

SLADOLED TORTA SA ČOKOLADNIM BANANICAMA SMUĆKANA ZA 15 MINUTA


Sastojci
1 pakiranje pettit bere keksa
mlijeko za namakanje keksa
Nescaffe ili Nesquick za namakanje keksa
rum ili neki liker prema želji (može i ne mora)
Nutella (prema želji)
čokoladne bananice - prema želji (može i ne mora)
naribana čokolada - za posip



Krema:
6 žumanjaka
10 dag šećera
2 pudinga od vanilije
2 žlice brašna
1 l mlijeka
1 vanilin šećer
aroma vanilije
25 dag putra
10 dag štaub šećera

Priprema
Pettit bere kekse umačite u mlijeko s nescaffeom ili nesquickom (ako je torta za djecu) te ih slažite u četvrtasti kalup. Napravite kremu:
Na laganoj vatri kuhajte 8 decilitara mlijeka, a dokle u zdjeli pomiješajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte 2 pudinga od vanilije, 2 žlice brašna, aromu vanilije i dva decilitra mlijeka. Kad mlijeko provrije, ukuhajte smjesu i miješajte par minuta. Ohladite kremu uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica. Stavite lonac u drugi lonac s vodom/ledom da se brže hladi i povremeno miješajte. U drugoj zdjeli izmiksajte omekšani putar sa štaub šećerom pa ih umješajte u skroz ohlađenu kremu.



Na pettit bere kekse u kalupu rasporedite 1/3 smjese kreme, ponovo poslažite namočene kekse, na kekse stavite malo otopljenu Nutellu pa rasporedite drugu trećinu kreme i prema želji komadiće čokoladnih bananica. Rasporedite namočene kekse i sipajte treći dio kreme i po vrhu naribajte čokoladu. Stavite u hladnjak na nekoliko sati da se krema stisne.
Ako želite na kekse i po vrhu možete posipati malo mljevenih oraha, lješnjaka ili badema.

0 komentari:

Objavi komentar