petak, 29. srpnja 2016.

RECEPT ZA KOLAČIĆ ZA KOJI VAM NE TREBA NIKAKVO UMIJEĆE A SIGURNO ĆE USPJETI


Za biskvit:
3 čaše brašna
2,5 čaše šećera
1 čaša ulja
2,5 čaše jogurta
3 žlice kakaa
2 žličice sode bikarbone

1 žličica praška za pecivo
Za preljev:
Mokri kolač sa čokoladom150 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
15 žlica mlijeka
9 žlica šećera

PRIPREMA:
Pomiješati u posudi brašno, šećer, sodu, kakao i prašak za pecivo. Dodati ulje i jogurt te dobro izmiksati kako bi smjesa posatala sjajna i puna mjehurića.
Izliti pripremljenu biskvitnu masu u lim zapečenje srednje veličine, prethodno nauljen i pobršanjen, poravnati žlicom pa peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC 30 minuta. Provjerite prije pečenja ubodom čačkalice u sredinu kolača da li je pečen. Ako kolač pečete u manjem limu, tada će on biti viši pa postoji mogućnost da se nije ispekao do kraja iznutra. Tada samo produžite vrijeme pečenja za još koju minutu.
Pečeni kolač izvadite iz pećnice i ostavite po strani da se kratko prohladi.

Za to vrijeme otopite u lončiću maslac i čokoladu, dodajte mlijeko i šećer pa uz miješanje kuhajte par minuta kako bi čokoladni preljev postao gladak.
Sada kolač izrežite na kocke željene veličine i prelijte ga još toplim čokoladnim preljevom. Površina vašeg kolača sada će doslovno plivati u čokoladi. Uz pomoć noža ili vilice pomalo raširujte razmake između rezova (kocki) na kolaču kako bi čokoladni preljev došao što dublje.
Prohladite ga doslovno par minuta (možete i duže ako ste kadri čekati da se ohladi 😉 ), vadite sočnu kocku po kocku na tanjuriće i poslužite uz sladoled od vanilije ili slatko vrhnje.

0 komentari:

Objavi komentar