srijeda, 13. srpnja 2016.

PUSTINJSKA OLUJA DEFINITIVNO JEDAN OD MOJIH DRAŽIH KOLAČA




Sastojci
7 jaja
14. kašika šećera
200 gr kokosovog brašna

250 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
2. šlag kreme od vanilije

Priprema
1. KORA – Sedam bjelanaca pjenasto umutiti u posudi, zatim dodati sedam kašika šećera.
Kada ste sve to dobro umutili, u smjesu dodajte 200 gr, kokosa te sjediniti. Dobivenu
smjesu izliti u posudu za pečenje koju ste prethodno pouljili i peći na mlakoj
temperaturi oko 15 min. FI

– U posudi staviti sedam žumanaca i sedam kašika šećera i dobro ih izmutiti. Zatim
dodati margarin i dobro sjediniti. – Čokoladu za kuhanje od 100 gr. rastopiti (ja je topim
sa 2/3 kašike ulja), zatim ohladiti i dodati prethodnoj smjesi i sve sjediniti. KREMA
– Umutiti dvije šlag kreme od vanilije
– Kada se kora ohladi, na nju staviti cijeli fil, a preko fila kremu od vanilije. Kolač je
najbolje odmah isjeći na kocke. – Kolač staviti u frižider na 2/3 sata i onda je spreman
za posluživanje

0 komentari:

Objavi komentar