utorak, 26. srpnja 2016.

NAPRAVITE RUČAK NA KOME ĆE VAM SVI ZAVIDETI: VEKNA OD MLEVENOG MESA


Odlicno i kao hladno i kao toplo
Sastojci
800 gr svinjskog mlevenog mesa
3 kriske hleba
2 kom crvene pecene paprike
2 kom jaja

malo persuna
1 glavica crnog luka
1 kafena kasicica senfa
150 gr kackavalja
150 gr dimljene pecenice ili prsute
malo soli,bibera,belog luka

Priprema
1.
Mleveno meso umesiti rukama sa ocedjenom sredinom od hleba (koje je prethodno bilo natopljeno u vodi),dodati jaja,sitno iseckan luk,senf,sitno seckanu papriku,dimljeno meso i zacine(so,biber,beli luk,persun i ostalo pozelji).Sve to dobro umesiti pa ostaviti u frizideru da malo odstoji(oko pola sata).
Zatim rastanjiti kao plocu na aluminijumskoj foliji debljine jednog prsta.
2.

Na blizi kraj ploce poredjati stapice kackavalja ceo red i pazljivo uz pomoc folije urolati kao rolat.
Premazati uljem i staviti u podmazan pleh u rernu da se pece.
3.
Peci oko 45 minuta na 220 stepeni i u toku pecenje nekoliko puta polivati sa saftom iz rerne.

0 komentari:

Objavi komentar