utorak, 19. srpnja 2016.

LAGANA VEČERICA KOJU I DJECA MOGU NAPRAVITI....Takitosi sa piletinom


Sastojci:
1 belo pileće meso isečeno na dugačke štapiće širine 1 cm
par tankih kora za gibanicu
ulje za prženje


soja ili čili sos za mariniranje mesa
Meso isecite na dugačke trake i kratko ga marinirajte u soja-sosu ili čili sosu, već prema vašem ukusu.
Kore isecite tako da dobijete pravilne i jednake trouglove pogodne za umotavanje.
Svaki komad marinirane piletine umotajte u trougao tako da dobijete oblik “olovke”.


Pržite par minuta u dubokom ulju dok kora ne porumeni.
Poslužite uz Polineza ili Kenf umak i uživajte! Videćete, piletina ostane izuzetno sočna i mekana a poprimi ukus marinade – uz dobar umak eto odličnog posluženja za društvo ili za dečije rodjendane!

0 komentari:

Objavi komentar