petak, 8. srpnja 2016.

Juneći gulaš sa povrćem iz rerne


SASTOJCI:
4 kašike brašna + 1-2 kašike
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
700 gr junetine sečene na kocke veličine 2,5 cm
1 iseckan veliki crni luk

3 – 4 kašike ulja
3 češnja belog luka
1 l juneće supe (od kockice)
400 gr paradajz pelata
¾ kašičice majčine dušice
4 velika krompira isečena na kocke veličine 2,5 cm
4 srednje šargarepe isečene na kriške veličine 0,5 cm
200 gr graška iz konzerve

PRIPREMA:
Izmešati 4 kašike brašna sa solju i ¼ kašičice bibera, sipati u kesu za zamrzivač. Ubacujte pomalo parčad junetine u kesu i uvaljajte ih u masu. Ostaće vam malo brašna nakon što uvaljate svo meso. Dodajte na to brašno još toliko da imate 2 kašike (to će vam trebati kasnije).
U velikoj šerpi na ulju propržiti meso da dobije boju sa svih strana, u nekoliko tura. Skloniti meso iz šerpe. Po potrebi možete dodavati još malo ulja, da vam se ne uhvati.

U istoj šerpi, izdinstajte isečen crni luk. Dodajte beli luk i još minut pržite. Dodajte ostatak brašna i preostalih 1/4 kašičice bibera. Postepeno dolivajte juneću supu, da se razmuti brašno u njoj. Dodajte meso, paradajz i majčinu dušicu. Pokrijte i kuvajte u rerni na 180°C 2 sata.
Nakon tog vremena dodajte krompir i šargarepu, pa kuvajte dodatnih sat i po vremena, dok krompir ne bude kuvan, a meso ne počne da se raspada pod nožem.
Na kraju dodajte grašak iz konzerve, ostavite 5 minuta da upije sokove i poslužiti uz neki fini hrskavi hleb.

0 komentari:

Objavi komentar