četvrtak, 14. srpnja 2016.

IZVRSTAN RUČAK ZA 20 MINUTA A UZ TO JEFTIN I UKUSAN...PITA OD STAROG HLJEBA


Sastojci
stari hleb ili prosušeno pecivo
4 jaja
500 ml kefira


150 gr tvrdog slanog sira
malo soli
seme lana ili susama za posipanje

Priprema
Na dno tepsije premazane sa malo masnoće ili putera poslažite komade starog prosušenog hleba ili peciva. Neka komadi budu veličine šljive. U posudi izmešajte jaja, kefir i narendani stari slani sir, dodajte soli po ukusu, pa tom masom prelijte hleb.

Gledajte da sve delove ravnomerno zalijete i malo protresite tepsiju da se rasporedi do dna. Pospite semenkama lana ili susama i pravac u rernu da se peče. Peče se na 200 stepeni nekih 20 minuta! Možete ga vaditi većom kašikom ili kad se malo prohladi seći na parčad! Izuzetno je ukusno!

0 komentari:

Objavi komentar