utorak, 12. srpnja 2016.

GULAŠ OD PILETINE NAPRAVITE GA PO OVOM RECEPTU I SVI ĆE POLUDJETI ZA VAŠIM GULAŠOM …


Sastojci:
– 500 gr pilećih prsa
– 200 gr graška
– 200 gr mrkve
– 100 gr korijena celera
– 1/2 vezica peršuna

– 1 glavica crvenog luka
– 2 čehna češnjaka
– 4 velike kašike krušnih mrvica
– 5 velikih kašika ulja
– 0,5 dcl pasiranog paradajza,
– sol
– papar

Način pripreme:
Crveni luk sitno nasjeckati, dodati ulje, protisnuti češnjak I lagano prodinstati.

Dodati piletinu isječenu na male kockice. Kada je piletina malo zapečena posoliti I popapriti po želji. Podliti sa 200ml vode.
Na meso koje je dopola propirjano dodati mrkvu I celer narezane na kockice. Nakon pet minuta dodati grašak I pirjati sve zajedno dok ne omekša. (povrće ne treba prekuhati) Na kraju dodati sitno icjeckani list peršuna, pasirani paradajz I krušne mrvice.

0 komentari:

Objavi komentar