petak, 22. srpnja 2016.

AKO GA NAPRAVITE PO OVOM RECEPTU, SVI ĆE LUDJETI ZA VAŠIM KROMPIROM. IDE KAO PRILOG UZ SVAKO JELO…!


Sastojci:
– 1-2 kg mladi krompirica
– so biber i vegeta

– malo ulja
– 2 kasike putera(margarina)
– susama po zelji
– malo suhog persuna (moze i bez njega)

Priprema:
Krompir skuhajte zajedno sa kozicom (pazite da se neprekuha). Maknite sa peci,ocjedite I dodajte

hladnu vodu da se prije ohladi. Ogulite krompir I stavljajte u vatrostalnu posudu u koju ste stavili puter I ulje. Dodajte zacine I susam.
Promjesajte I pecite na 250C dok krompir nedobije boju. Povremeno izvadite I prebacite ga u tepsiju. Na kraju pospite persunom,ponovo prebacite ili izmjesajte lagano. Prohladite I posluzite se

0 komentari:

Objavi komentar