četvrtak, 30. lipnja 2016.

zašto da bacate stari kruh kada možete napraviti ručak sa njim na kome će vam svi zaviditi


Sastojci
60 dag starog kruha
10 dag suhe slanine


2 dcl mlijeka
1-2 jaja (ovisi o veličini i količini kruha)
malo brašna ako je potrebno
2 žlice sitno kosanog peršina
1 glavica kapule (luka)
sol, papr vegeta

Priprema
1.
Slaninu  i kapulu (luk) suhu narezati na sitnije kockice, prepržiti  na malo masti ili ulja u jednoj padeli (zdjeli).  Kruh   prepržen  posebno preliti mljekom i pustiti da odstoji.


Sjediniti kad kruh upije mljeko pazi ni previše ni premalo, po ukusu dodati soli, papra, malo vegete i brašna  (rijetko ga dodajem radije krušne mrvice), naravno i 1 jaje veće  ili dva manja  ali ovisi i o količini kruha) i sitno kosani peršin. Dobro promješati rukama i ukoliko je potrebno dodati  brašno ili krušne mrvice kako bi smjesa bila kompaktna.
2.
Vlažnim rukama oblikujte okruglice i kuhajte 10-tak minuta u slanoj kipućoj vodi. Služiti kao prilog pećenju ili uz gulaš

0 komentari:

Objavi komentar