četvrtak, 23. lipnja 2016.

fenomenalam način da pripremite piletinu moram priznati i meni do sada nepoznat


Ovo mora da se proba...još jedan odličan nedeljni ručak.
Sastojci  
2 komada pilećih prsa
75 g brašna
2 jaja
3 do 4 kašike sitnije sečenog peršuna
oko 60 g sitno izrendanog parmezana
125 ml belog vina


125 ml pilećeg temeljca
1 veći čen sitno iseckanog belog luka
50 ml maslinovog ulja
50 g putera
po ukusu so i biber
suvi začin za piletinu
sok od pola limuna

Priprema
1.
Piletinu očistiti od kožice i viška masnoće, oprati i osušiti kuhinjskim papirom.
Oštrim nožem raseći na pola,ali ne do kraja,da biste dobili veće parče a ako hoćete, možete iseći i do kraja. ( ovo sve zavisi koliko vaši ukućani jedu, neko jede više mesa., neko manje )
Piletinu staviti između dve providne folije i tučkom za meso istući malo meso da ga rastanjite, ali neka to ne bude mnogo.
Piletinu posoliti i pobiberiti i po želji,posuti sa malo suvog začina za piletinu.
Ostavite sa strane.


2.
U veću i pliću tepsiju razbiti jaja i blago ih umutiti sa viljuškom,vrlo malo posoliti i pobiberiti,( jer smo piletinu već posolili i pobiberili ) dodati izrendan parmezan i polovinu iseckanog peršuna i sjediniti sve zajedno.
Pripremiti pileći temeljac, vino, iseckati beli luk.
U plitak tanjir sipati brašno.
3.
U veći tiganj staviti celu količinu ulja i polovinu putera ( 25 g ) i na osrednjoj temperaturi zagrejati.
4.
Piletinu prvo uvaljati u brašno i dobro istresti da višak otpadne i onda staviti u tepsiju sa jajima, dobro umočiti sa svih strana u masu i vodite računa da je piletina umočena sa svih strana.
Staviti u tiganj da se prži i tako isto uraditi i sa ostalim parčićima ( ja sam pravila od 2 komada pilećih grudi u celom komadu ) i pržiti svaku stranu oko 4 do 5 minuta, u zavisnosti  kolika je debljina mesa.
5.
Isprženo meso preneti na tanjir i pokriti sa alu folijom da bude topla.
Povećati temperaturu na najače, skloniti tiganj sa ringle i dodati vino ( ovo radimo da nebi se alkohol zapalio ) dodati sitno iseckan peršun, iscediti sok od pola limuna, dodati pileći temeljac, ostatak peršuna i preostali puter i kuvati na visokoj temperaturi 2 do 3 minuta da se sos malo reducira.
Vratiti puletinu u tiganj i kuvati zajedno sa sosom još nekoliko minuta, na osrednjoj temperaturi,samo da se piletina zagreje.
Poslužiti piletinu sa prelivenim sosom preko i na kraju možete posuti sa još malo svežeg sitno iseckanog peršuna.
Nama je prilog bio hrpice od krompira sa parmezanom a vi možete poslužiti sa pire krompirom, pirinčom ili šta god vi volite.

0 komentari:

Objavi komentar