Sastojci
1 kg krumpira ( po mogucnosti bijelih )
4 zlice tekucine od kiselih krastavaca
6-7 kiselih krastavaca
1 zlica senfa
120 ml majoneze
60 ml jogurta
1/2 ljubicastog luka
1 rebro celera
sol i papar
Priprema
1.
Krumpir oguli , operi i narezi na manje kocke . Sve stavi u posudu sa hladnom vodom ali da prekriva krumpir , dodaj soli i pusti neka uskuha . Nakon sto sve uskuha nastavi kuhati 10-12 min dok krumpir ne omeksa . Ocijedi i ostavi sa strane dok napravis prvi dio preljeva .
2.
U manjoj posudi izmijesaj senf i tekucinu od krastavaca . Sve prelij preko krumpira i dobro izmijesaj da svi krumpiri budu oblozeni preljevom . Sve stavi u hladnjak na 30 min da se hladi .
3.
U medjuvremenu , krastavce , luk i celer nasjeckaj sitno . U posudu stavi nasjeckano povrce i dodaj majonezu , jogurt , sol i papar , pa sve dobro izmijesaj .
4.
Dobivenom smjesom prelij hladne krumpire i dobro izmijesaj . Prebaci u servirnu zdjelu i serviraj sa burgerima , grillanim mesom , povrcem ili ribom .
0 komentari:
Objavi komentar