Sastojci
kora
200 gr hrskavog keksa
75 gr maslaca
krema od sira
9 listića želatina
500 gr svežeg sira
500 mil slatkog vrhnja
250 mil kiselog vrhnja
80 gr prah šećera
100 gr zrelih jagoda
za ukrašavanje
200 gr krupnih jagoda
2 kesice crvenog želatina
Priprema
1.
keks samleti .maslac rastopiti na blagoj vatri i pomešati sa keksom
2.
utisnuti smesu na dno okruglog kalupa na otvaranje koji ste predhodno posuli kristal šećerom
3.
želatin potopiti u vodu i pustiti da se odmekša.zatim zagrevati na blagoj vtri.
4.
kad se prohladi dodati ga u krem sir i pustiti da počne da se steža.
5.
za to vreme umutiti slatko vrhnje.Dodati u sir.
6.
jagode izgnječiti viljuškom.
7.
umešati u sir.Dodati prah šećer i kiselo vrhnje
8.
staviti preko podloge od keksa .Kalup predhodno obložiti jagodama sečenim na listove.
9.
ostaviti par sati u hladnjaku da se stegne.
10.
tortu pažljivo izvaditi iz kalupa.
11.
ukrasiti jagodama i preliti crvenim želatinom spremljenim prema uputstvu na kesici.
srijeda, 18. svibnja 2016.
NI JEDNA JOJ NIJE SLIČNA JAGODA TORTA KOJA SE NE PEČE
10:30
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar