subota, 26. ožujka 2016.

USKRSNA PUNJENA JAJA U FINO UMAKU NE DOZVOLITE DA VAM USKRS PROĐE BEZ OVOG SPECIJALITETA


Sastojci  
30 jaja
Majoneza Zvijezda
Senf estragon Podravka
1 Kiselo vrhnje
tekući jogurt
sol
papar
kuhana šunka


mladi luk
Ulje suncokretovo

Priprema
1.
Skuhati jaja na tvrdo
Ja kuham 30 jaja, 50 minuta
Ne smije biti ona najjaca vatra da se ne polupaju
Pustite ih da se ohlade jer će se inace trgati bjelanjak dok ih gulite
2.
Zamolite nekoga da vam bude moralna podrška :)
3.
Prerežite na pola po duljini i odvojite žumanjke od bjelanjaka, te žumanjke zgnječite vilicom
4.
U zgnječene žumanjke dodajte, za početak,
6 velikih žlica ulja
1/2 male žlicice soli
prstohvat papra
1 veliku žlicu majoneze
Sve dobro promješajte
1 veliku žlicu senfa
5.
Sada narežite kuhane šunkice i zeleni dio od luka.
Onoliko koliko želite
Opet sve dobro promješajte i probajte fali li vam soli ili papra.
Majonezu i senf za sada vise ne dodajete.
6.
Sada ponovno punite bjelanjke sa smjesom koju ste napravili.


Ne morate škrtariti ali niti pretjerivati jer vam treba ostati nešto smjese za umak kojim polijete jaja.
Punite toliko da vam obje polovice budu napunjene i da bude još malo izvan utora od bjelanjaka.
Vidi sljedeću sliku.
7.
Evo tako otprilike :)
8.
Ostatak file pretvorite u umak dodajući otprilike
0,6l tekućeg jogurta
2 velike žlice majoneze
1 velika žlica senfa
1 kiselo vrhnje
Sve pomješajte i probajte. Solite i paprite po želji. No ako vam se desilo da vam je smjesa za punjenje ispala slanija onda ne dodajete ništa u ovaj umak, preko noći će on upiti višak soli.
9.
Prelijte punjena jaja sa tim umakom i ostavite preko noći u frižideru ili negdje drugdje na hladnom.
Dobar tek :)

0 komentari:

Objavi komentar