petak, 4. ožujka 2016.

RAZLIJEVAK; UKUSAN RUČAK ZA 20 MINUTA


Sastojci
    Sastojci za 2 osobe
     3 jajeta
     6 punih jušnih žlica brašna

   
3dcl mlijeka
     malo soli

    PRIPREMA
    Pećnicu zagrijati na najjači stupanj /225-250 C/
    Tepsiju dobro pomastiti/ulje ili mast/
    U posudu staviti brašno , jaja, mlijekoi sol i mikserom izmutiti.
    Izvaditi tepsiju iz pećnice i na nju izliti smjesu /priliko izlijevanja smjese na masnoću, ista mora”cvrčati”/
    Tepsiju vratiti u pećnicu i peći na dosta visokoj temperaturi /oko 200 C /.

   
Peći 15-20 minuta. Najbolje je prekontrolirati i razlijevak je pečen kada se puno nadigao i dobio lijepu tamnu boju od pečenja.
    Posluživanje.
    izvaditi iz pećnice i vruće izrezati i jesti sa onim što se ima / pekmez, med, vrhnje, nutela../
Posluživanje
Za razlijevak oko Pakraca baš zbog toga što se puno digne kažu da su to “pakračka brda”. Razlijevak je jedna vrsta također starog jela bazlamače.
/ kada ga ispečete i izrežete na komade, prenesite na tanjur, da ne pokupi masnoću/
/ ako se pravi u teflon tepsiji masnoće uzmite minimum/

0 komentari:

Objavi komentar