srijeda, 9. ožujka 2016.

OVO NIJE RECEPT VIŠE JE IDEJA KAKO ISKORISTITI STARI HLJEB

Garlic bread with cheese
Sastojci  
100 g slanog putera
1 do 2 kašike sitno iseckanog peršuna


3 do 4 čena pasiranog ili sitno iseckanog belog luka
50 g lako topljivog sira
2 kašike maslinovog ulja

Priprema
1.
Za ovu vrstu hleba, najbolje je ako imate stari hleb, ali ništa ne fali ako je hleb svež.
Ja nisam imala nikakav hleb i prvo sam umesila moju brzu verziju hleba koji se ne mesi, jedan sam ostavila za sutra a jedan sam koristila za ovo. Napravila sam ga da je duži a uži.
2.
Iseći hleb na šnite, ali kad sečete šnite, nemojte iseći skroz do kraja ostavite malo da je donji deo u celini.


U manju šerpicu staviti puter i 2 kašike maslinovog ulja,i pustiti da se puter otopi, dodati pasirani beli luk i pržiti ga sa puterom, samo da zamiriše,skloniti sa ringle i ostaviti da se malo prohladi i tek onda dodati peršun,sve promešati zajedno.
3.
Kašikom uzimati otopljen puter, koji je izmešan sa pasiranim belim lukom i peršunom i stavljati između šnita hleba, premazati i odozgore sa puterom i belim lukom.
Neki lako topljivi sir, Gouda, mozzarella ili cheddar, iseći na manje i tanje parčiće i ugurati ih između šnita, već premazanog hleba.
4.
Tako pripremljen hleb zaviti u alu foliju, staviti u prethodno zagrejanu rernu na 150*C i zagrejati samo dotle dok se sir ne otopi.
Ne treba više od 15 minuta,možda ne treba ni toliko.
5.
Prijatno!!!!!!

0 komentari:

Objavi komentar