Kolač je super fin, lijep, izdašan, a topi se u ustima kao pjena…
Sastojci
Za biskvit
6 kom bjelanjaka
15 dkg šećera
15 dkg mljevenih oraha /lješnjaka/
3 dkg krušnih mrvica /prezli/
3 dkg brašna oštrog
1/2 kom praška za pecivo
1 kom vanilin šećer
Za fil
1/2 l mlijeka
15 dkg šećera
6 kom žumanjaka
1 kom vanilin šećer /po želji/
1 kom puding od vanilije
1 kom velika žlica vrhom brašna
1 kom margarina /25 dkg/
10 dkg tamne čokolade
Ostali sastojci
25 dkg petit beurre keksa
malo mlijeka za natopiti petit keks
5 dkg mljevenih oraha
Priprema
1.
Od sastojaka za biskvit napravi biskvit, stavi ga u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju veličine 35X28 i peci na160-180 C, kada se ispeće ohladi ga, u međuvremenu skuhaj fil i u hladno dodaj izrađeni 1 margarin, pola žute smjese stavi na biskvit, na njega poslaži petit beure kekse koje si na kratko natopila u mlijeko, u drugu polovicu fila dodaj 10 dkg otopljene tamne čokolade i stavi ga na petit kekse, odozgo pospi sa mljevenim orasima, možeš još naribati gore i čokoladu.
2.
Dobar tek!!!!
0 komentari:
Objavi komentar