Skoro isti sastojci kao za polpete, a puno jednostavnija priprema.
Sastojci
500 g (2 kom) tikvica
100 g (1 kom) mrkve
1/2 glavice crvenog luka
1 režanj češnjaka
1 jaje
sol
papar
vegeta po želji
2 žlice svježeg posnog sira (skute) Milbona ili mozzarella ili drugi po želji
20 g (1/2 vrećice) ribanog parmezana
1 žlica krušnih mrvica
peršin
maslinovo ulje
malo maslaca
po vrhu:
cca 80 g topivog sira (gauda)
20 g (1/2 vrećice) ribanog parmezana
50 ml vhnja za kuhanje
maslac i krušne mrvice za obložiti posudu
Priprema
1.
Na maslinovom ulju i maslacu zažutiti sitno rezan crveni luk.
Kad zastakli, dodati protisnut češnjak i čim zamiriše, krupno ribanu mrkvu. Malo posoliti i pirjati na tihoj vatri da mrkva malo uvene.
Ubaciti krupno ribane tikvice, pojačati vatru i nastaviti pirjati da se tikvice skoro posuše, ne do kraja.
Maknuti sa vatre, malo prohladiti, pa dodati jaje, papar, sitno rezan peršin, krušne mrvice i ribani parmezan. Posoliti ako je neslano ili dodati malo vegete.
2.
Vatrostalnu posudu namazati maslacem i posuti krušnim mrvicama.
Istresti pola smjese od tikvica.
Rasporediti svježi sir na male hrpice.
Prekriti ostatkom tikvica.
Po vrhu naribati topivi sir, posuti preostalim ribanim parmezanom i sasvim malo vrhnja za kuhanje.
Nastojte da smjesa u posudi ne bude debela.
Peći 20 minuta na 200"C ili dok rubovi ne dobiju zlatno smeđu boju.
nedjelja, 27. ožujka 2016.
LAGANI RUČAK KOJI ĆE POSTATI STALAN GOST VAŠEG STOLA
22:01
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar